fbpx

6

Alder Hey Kinderziekenhuis

Alder Hey kinderziekenhuis is ons grootste project tot nu toe. Ons eerste gesprek met de team was tijdens het bouwen van het nieuwe kinderziekenhuis. Alder Hey was op zoek naar manieren om technologie te gebruiken voor afleiding en vermaak voor de kinderen in het ziekenhuis. Ze hebben ons benaderd omdat ze graag hulp wilde in het selecteren van welke digitale technologieën. Ook wilde ze dat wij hielpen met een gehele look and feel creëren voor de kinderen van bepaalde afdelingen in het ziekenhuis.

Alder Hey Kinderziekenhuis
Alder Hey Staff met Hardleeys

De Hardleeys and … 

Alder Hey had ons gevraagd om dingen te creëren voor 4 verschillende afdelingen van het ziekenhuis:

De OPD (Outside Play Department – het buiten terrein/de tuin), de (dag) opname en polikliniek afdelingen, en de lang verblijf afdeling. Elke afdeling had zijn eigen specifieke vereisten waar wij mee moesten werken.

De uitdaging in de wachtruimtes van de (dag) opname patiënten was om activiteiten te maken voor alle verschillende leeftijden van de patiënten en hun broers en zussen. Wij moest ook denken aan het feit dat de kinderen daar langere tijd misschien moeten doorbrengen dus er moest genoeg verschillende dingen te doen zijn. De activiteiten die wij uiteindelijk voor deze ruimte hebben gemaakt variëren van grote touchscreen spellen tot een grote augmented reality installatie en korte videos met unieke verhalen verteld door celebrities.

Voor de hele jonge kinderen hebben we een grote soft-play ruimte gecreeërd. Het theme dat Alder Hey aan ons had gegeven was dier en natuur en dus hebben we alle spellen, installaties en zelfs de soft-play aangepast aan dit thema.

Alder Hey (dag) opname wachtruimte
Alder Hey (dag) opname wachtruimte
De lange witte gangen dat van de wachtkamers naar de operaties en anaesthetise kamers lopen waren niet zo kind vriendelijk en zelfs een beetje eng. Om dit te verbeteren hebben wij grote vinyl illustraties gemaakt voor op de muur. Deze illustraties waren bijna 12 meter lang. De tekeningen was van een boerderij scene om bij het theme dier en natuur te blijven. Ook hebben we in de lange gangen speakers in het plafond geïnstalleerd. De speakers hebben we precies op plaatsen gemonteerd boven de dieren in de lange illustratie. Het waren in totaal 7 speakers over de gehele lengte van de gang. De geluid wat uit die speaker kwam was een speciaal gemaakt soundscape dat past bij de boerderij scene. Door elke speaker hoor je het surround-sound van de boerderij (denk aan wind en andere omgevingsgeluiden) en als je dan bijvoorbeeld vlak bij de koe staat hoor je door die speaker ook het geloei van de koe. Als je dan weer verder naar schaap loopt word het geloei minder hard en hoor je langzaam het geblaat van de schaap. Dit zorg voor een algehele ervaring en een hele goeie afleiding voor de kinderen.

Voor de afdeling voor de lange verblijf patiënten hebben we nauw samen gewerkt met de fysio therapist. We hebben een aantal spelletje gecreërd waardoor de kinderen worden aangemoedigd om te bewegen.

Tijdens het hele ontwerp en installatie process hebben we nauw samengewerkt met het team van Alder Hey om er zeker van te zijn dat we de middelen en het budget het beste gebruikte.

 

All artwork for Alder Hey hospital was created by Luella Jane Wright.